Kaninjägaren

Kaninjägaren av Lars Kepler

När jag fick sms:et om att min reservation på Kaninjägaren hade kommit till biblioteket blev jag helt till mig. Jag kunde inte jobba, jag var ju TVUNGEN att börja lyssna nu på en gång! Kan säga att Kaninjägaren fått mig att gå till gymmet bara för att jag skulle kunna lyssna några extra timmar. Bra för hälsan, sämre för tålamodet. För nu när jag har slukat Keplers nya bok är det bara att gå in i väntans tider igen.

Kaninjägaren fortsatte där Stalker slutade. Joona Linna sitter inne på Kumla, han har lämnat efter sig sin karriär som utredare och håller på att utbilda sig till trädgårdsmästare medan han avtjänar sitt straff. En dag blir han hämtad till ett möte med sin advokat trots att inget sådant finns inbokat. Istället för advokaten är det Sveriges statsminister som möter honom för att meddela att polisen behöver Joonas hjälp. Utrikesministern har blivit mördad av ett proffs och Joonas expertis behövs för att lösa fallet innan fler faller offer för Kaninjägaren.

Det är blodigt. Det är våldsamt. Och det kommer göra dig riktigt rädd för vad hämndbegär kan göra med en människa. En riktigt spännande bok. Det enda negativa jag har att säga är att vana deckarläsare kommer att känna igen vissa av greppen och miljöerna, å andra sidan varför ändra på ett fungerande koncept?

Izabelle tipsar

kaninjagaren

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s